3 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

150g kylmää voita

1 rkl kylmää vettä

Täyte:

300g raastettua Västerbotten-juustoa

4 kananmunaa

3 dl täysmaitoa

2 dl kermaa

ripaus mustapippuria

 

Papusalaatti

2 ruukkua salaattia

200g vihreitä papuja

1 punasipuli

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl viinietikkaa

1 tl dijon-sinappia

1/2 tl hunajaa / ripaus sokeria

suolaa, pippuria

1. Kuutioi voi. Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi jauhot ja voi yhteen niin että seos muistuttaa leivänmurusia. Sekoita neste nopeasti joukkoon ja anna taikinan levätä muovipussissa jääkaapissa pari tuntia.

2. Kauli taikina piirakkavuoan muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele huolellisesti reunoille asti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

3. Sekoita maito, kerma ja kananmunat vatkaten, lisää pippuri. Laita juustoraaste vuokaan ja kaada munamaito päälle. 4. Paista 30 min. kullankeltaiseksi. Anna seistä vähintään tunti vuoassaan ennen tarjoilua.

 

Papusalaatti

1. Leikkaa pavuista päädyt ja keitä suolatussa vedessä n. 3–4 min. Valuta ja anna jäähtyä hetken. Suikaloi sipuli.

2. Lisää kulhon pohjalle kastikkeen ainekset, sekoita huolellisesti ja lisää kasvikset.

3. Tarjoa haalean Västerbottenpiirakan kanssa.