Tuorepuuro:

1/2 dl cashewpähkinöitä

1/2 dl kaurahiutaleita

2 dl kaura- tai mantelimaitoa

1 dl mustikoita

2 rkl pellavansiemenrouhetta

1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

ripaus kardemummaa

 

Cashewkerma: (n. 10:lle)

2 dl cashewpähkinöitä

n. 0.5 dl vettä

ripaus suolaa

ripaus vaniljauutetta tai tilkka

limen mehua

Tuorepuuro:

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele rouheaksi puuroksi. Lisää tarvittaessa lisää nestettä tai kaurahiutaleita. Tarkista maut ja lisää hunajaa jos tykkäät makeammasta puurosta. Anna levätä jääkaapissa yön yli. Tarkasta koostumus ja lisää tarvittaessa vettä. Koristele cashewkermalla ja marjoilla tai hedelmillä.

Cashewkerma:

Liota cashewpähkinöitä 6 tuntia, tai yön yli runsaassa vedessä johon olet lisännyt ripauksen suolaa. Huuhtele pähkinät ja laita tehosekoittimeen. Lisää vettä vähän kerralla ja aja tasaiseksi massaksi. Koneen kannattaa antaa käydä muutamia minuutteja, jotta kermasta tulee mahdollisimman sileää ja ilmavaa. Mausta suolalla ja vaniljalla.