Reseptit

Toscanalainen tomahawk

  • 4 hengelle

1 tomahawk-pihvi
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Timjami-rosmariinipesto
1 valkosipulinkynsi
2 rkl timjaminlehtiä
1 rkl hienonnettua rosmariinia
1 ruukku basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
3 rkl raastettua parmesaania
2 tl sitruunamehua
1-11/2 dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  1. Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
  3. Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
  4. Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.