Reseptit

Tartarpihvin kolme muotoa

Klassikko, josta saa pienellä vaivalla hieman erilaisemman. Tässä kolme loistavaa vinkkiä maukkaan tartarpihvin loihtimiseen.

Seoul

Yukhoe eli korealainen tartar

4 annosta

500 g rotukarjan naudan sisäpaistia

2 rkl seesaminsiemeniä

2 valkosipulinkynttä

1 kevätsipulinvarsi

2 tl sitruunamehua

3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

3 tl seesamiöljyä

1 tl Gochujangia

muutama kierros mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

sormisuolaa

4 luomukananmunankeltuaista

seesamiöljyä

Tukholma

Valmista tartar karitsan sisäpaistista. Mausta massa hienonnetulla ruohosipulilla. Raasta päälle runsas annos tuoretta piparjuurta.

Milano

Sekoita tartarin joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa ja pienenpieneksi hienonnettuja oliiveja. Viimeistele kunnon keolla vastaraastettua parmesaania.

Parmesaani, lehtipersilja, kapris, oliivi

Seoul:

  1. Laita liha pakastimeen noin puoleksi tunniksi, niin sitä on helpompi leikata. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet, hienonnetut valkosipulit, hienonnettu kevätsipuli,sitruunamehu, soija ja seesamiöljy. Mausta Gochujangilla ja pippurilla.
  2. Muotoile massasta lautasille pihvit käsin tai muottia apuna käyttäen. Mausta ripauksella suolaa, nosta päälle munankeltuainen ja valuta hieman öljyä.