Pohja

1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

Täyte

4 kananmunaa

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl vastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa)

1 rkl maissitärkkelystä

11/2 dl kuohukermaa

  1. Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi. Nosta halkaisijaltaan 23 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee n. 3 cm korkeudelle reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja nosta päälle painoksi kuivattuja herneitä. Laita vuoka pakastimeen n. 20 minuutiksi.
  2. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Tee täyte. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja kerma.
  4. Ota vuoka uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi pohjalle.
  5. Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt, n. 45 minuuttia. Jos täyte tummuu liikaa, peitä foliolla.