Reseptit

Simpukkaspaghetti

  • 4 hengelle

350 g mustaa pastaa

4 valkosipulinkynttä

1 miedohko chilipalko

n. 1 dl Stockmann Delicatess oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita

sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

2 kevätsipulia

1 nippu lehtipersiljaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

    Vinkki: Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.