300g Benella-siikafileetä

1 tl sormisuolaa

1 valkosipulinkynsi

1 tl raastettua inkivääriä

½ dl Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta

2 tl miriniä

2 tl seesamiöljyä

1 tl Sriracha-kastiketta

Lisäksi: Keitettyä japanilaista riisiä, avokadoviipaleita, kevätsipulia, keitettyjä herneenpalkoja, paistettua lehtikaalia, suikaloita merilevää ja Srirachalla maustettua majoneesia.

  1. Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.
  3. Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.