Elävien rapujen valmistaminen

40 rapua (8–10 kpl/henkilö)

4 ½ l vettä

1–1½ dl karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)

kruunutilliä

2 sokeripalaa

5 kokonaista valkopippuria

 

Pakasterapujen valmistaminen

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.

1 l vettä

40 g karkeaa merisuolaa

3 sokeripalaa kruunutilliä

Elävien rapujen valmistaminen

1. Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.

2. Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.

3. Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.

4. Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.

5. Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.

Pakasterapujen valmistaminen

1. Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.

2. Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.

3. Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.

4. Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.

5. Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.