1 kg puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa
21/2 dl valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
paahdettuja perunoita, valkosipulimajoneesia, tomattikastiketta (esim. Stockmann pastakastike)

Patatas bravas
4 annosta
1 kg kiinteitä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
Lisäksi:
valkosipulilla maustettua majoneesia, valmista tomaattipastakastiketta

 

1. Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.
2. Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.

Patatas bravas

1. Kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
2. Lämmitä pastakastike. Tarjoa perunat kastikkeen ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.