Reseptit

Parsainen primaverafettuccine

  • 4 hengelle

400 g vihreää parsaa

1 dl edamame-papuja tai herneitä

100 g litteitä herneenpalkoja

250 g tuorefettuccinea

Kastike

1 valkosipulinkynsi

25 g voita

1 sitruunan kuoriraaste ja mehu

1 dl kuivaa valkoviiniä tai kasvislientä

2 dl kuohukermaa

100 g raastettua parmesaania

sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hauduta se pannulla voissa pehmeäksi. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada joukkoon valkoviini ja kerma. Kiehauta ja anna hautua, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Sekoita joukkoon parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Poista parsoista kova tyvi. Leikkaa parsat sopiviksi suupaloiksi. Keitä parsoja ja papuja 2 minuuttia. Lisää pasta ja herneenpalot. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta pasta ja kasvikset.
  3. Yhdistä kastikkeen kanssa.