Reseptit

Parsaa, leivänmuruja ja sitruunavoita

  • 4 hengelle

800 g parsaa

n. 1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina

1 dl kirkastettua voita

1 sitruunan kuoriraaste ja mehu

sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

  1. Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.
  2. Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
  3. Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.