4 raakamakkaraa, esim. salsicciaa

12 keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa

Tarjoiluun 

Pekonimajoneesi

1/2 pkt (n. 85 g) pekonia
n. 1 dl täysmajoneesia

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

Kirsikkatomaattisalsa

4 annosta

1 kesäpunasipuli

1 pieni, miedohko chilipalko

1 rkl sitruunamehua

½ tl sormisuolaa

½ tl sokeria

muutama kierros mustapippuria myllystä

250 g kirsikkatomaatteja

1 dl basilikanlehtiä

Kirsikkatomaattisalsa:

  1. Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi chili. Laita ne kulhoon. Valuta päälle sitruunamehua. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 min.
  2. Puolita tai viipaloi tomaatit. Lisää ne sipuliseokseen basilikan kanssa.

Pekonimajoneesi:

  1. Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
  2. Sekoita jäähtynyt pekoni, ruohosipuli ja chili majoneesiin.

Kokoa ateria näin:

  1. Tee tomaattisalsa ja valmista pekonimajoneesi.
  2. Grillaa makkarat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista perunoihin rusketusraidat grillissä.
  3. Tarjoa kirsikkatomaattisalsan ja pekonimajoneesin kanssa