Reseptit

Lihapullat, hummus ja kreikkalainen salaatti

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

400 g naudan jauhelihaa
1 iso salottisipuli
4 siivua pekonia
suolaa, pippuria
1 kananmuna
nokare voita
1 prk hummusta
tuoretta leipää

Kreikkalainen salaatti:

800 g kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 punasipuli
1 prk kikherneitä
1 ruukku minttua, poimi lehdet
200 g fetajuustoa
oliiviöljyä, balsamicoa

1. Silppua sipuli ja pekoni hienoksi. Kuullota sipuli ja pekoninpalat voissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita sipuli-pekoniseos jauhelihaan. Lisää n. 1/3 tl suolaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.
3. Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista sen suolaisuus.
4. Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista niitä 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
5. Tarjoile hummuksen, tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Kreikkalainen salaatti

  1. Halkaise tomaatit. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi.
  3. Valuta kikherneet.
  4. Sekoita keskenään kikherneet, tomaatit, kurkku, sipulin renkaat ja mintun lehdet.
  5. Valuta salaatin sekaan oliiviöljyä ja balsamicoa ja murusta fetaa pintaan. Viimeistele salaatti rouhimalla mustapippuria sen pintaan.