Reseptit

Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

  • 4 hengelle
  • n. 40 min

4 pikkupizzaa

Pohja

1 1/2 dl vettä

15 g tuorehiivaa

1/2 tl (sormi)suolaa

2 rkl oliiviöljyä

n. 3 dl vehnäjauhoja

Päälle

1 pieni salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

½ miedohko chilipalko

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl tomattipyreetä

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

½ tl cayennepippuria

½ tl juustokuminaa

½ tl paprikajauhetta

¼ tl kanelia

400 g karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa tai nyhtistä tai härkistä

(sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun: hienonnettua salottisipulia, kuutioitua tomaattia ja kurkkua, korianteria tai lehtipersiljaa, limettiä

Päälle: n. 2 rkl chili- tai oliiviöljyä

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.
  3. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.
  4. Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.

 

Vinkki: Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.