Reseptit

Keväinen karitsanpotka ja lämmin edamamepapusalaatti

  • 4 hengelle

4 karitsanpotkaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

400 g juuriselleriä

2 dl punaviiniä

6 dl lihalientä

2 rkl juoksevaa hunajaa

muutama oksa timjamia

Paistamiseen: voi-öljyseosta

Lisäksi

300 g edamame-papuja

200 g herneenpalkoja

1 salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 kevätsipuli

2 tl sitruuunamehua

1 tl sormisuolaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  1. Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  2. Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.
  3. Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.
  4. Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
  6. Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä. Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.