Reseptit

Kaalisteikit

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

Kaalipihvit sopivat kasvissyöjän grilliherkuksi tai sekasyöjille muiden grilliruokien kasvislisäkkeeksi.

2 pientä kukkakaalia tai 1 pieni varhaiskaali

1 dl parmesaania lastuina

Mausteöljy

1 valkosipulinkynsi

1 dl oliiviöljyä

1 rkl limettimehua

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl jauhettua paprikaa

1/2 tl sormisuolaa

muutama kierros mustapippuria

  1. Tee mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn ja limettimehun kanssa. Mausta hunajalla, paprikalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
  2. Leikkaa kukkakaalit tai varhaiskaali neljäksi paksuhkoksi viipaleeksi. Loput kaalista kannattaa käyttää vokkiin, salaattiin tai muuhun ruokaan.
  3. Paista kaaleja grillissä 5-10 minuuttia per puoli riippuen palojen paksuudesta ja grillin tehosta. Valele kukkakaaleille kastiketta.