Reseptit

Italialaiset kampasimpukat

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva alkuruoka maistuu täydelliseltä! Voit halutessasi lisätä siihen salaattipinaattia, paistettua parsaa tai muita kasviksia.

4 pikkuannosta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
12 kampasimpukkaa
6 viipaletta pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

1. Sekoita öljy ja mehu keskenään. Laita kampasimpukat maustumaan seokseen 10 minuutiksi.
2. Leikkaa pekonit pitkittäin puoliksi. Kääräise kampasimpukat pekoniin.
3. Paista grillin parilatasolla tai paistinpannulla öljyssä n.3 minuuttia molemmilta puolilta. Voit myös paistaa kampasimpukat 215-asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää. Viimeistele pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja yrteillä.

Vinkki: Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva alkuruoka maistuu täydelliseltä! Voit halutessasi lisätä siihen salaattipinaattia, paistettua parsaa tai muita kasviksia. Tai jäikö edelliseltä aterialta jäi keitettyä uuden sadon perunaa? Grillaa ne tämän ruoan kyytipojaksi.