4-6 annosta

2 kg grillikylkeä

2-3 l

vettä

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl kokonaisia valkopippureita

3 laakerinlehteä

1 tl suolaa

1 porkkana

2 
sipulia

Kastike 

3 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

2 dl ananasmehua

1/2 dl soijakastiketta

1 dl ketsuppia

2 rkl fariinisokeria

1 rkl punaviinietikkaa

4 kevätsipulia

Tarjoiluun:

Ananassalsa

4 annosta

1 kypsä ananas

1 pieni punasipuli

2 limettiä

2 chilipalkoa

½ ruukkua minttua

2 rkl oliiviöljyä

    1. Laita grillikyljet isoon kattilaan. Leikkaa tarvittaessa kattilaan sopiviksi, reiluiksi paloiksi. Kaada sen verran vettä, että se peittää lihat juuri ja juuri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kerää vaahto pois pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset. Keitä n. 1 t tai kunnes liha on mureaa. Nosta lihat pois kattilasta. Voit halutessasi siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen vaikkapa keittoon.
    2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijan, ketsupin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman.
    3. Sivele kastiketta keitetyille lihoille. Paista grillissä, kunnes liha on rapeaa. Tarjoa lopun kastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja ananassalsan kanssa

Ananassalsa

    1. Kuori ja lohko ananas. Grillaa se molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.
    2. Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua n. 5 min.
    3. Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.