1 kg sinisimpukoita
150 g kirkastettua voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl valkoviiniä
½ tl suolaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

1. Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.
2. Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetut valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.
3. Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.

Vinkki: Kirkastettua voita myydään valmiina, mutta se on helppo tehdä itsekin. Lämmitä voi kattilassa rauhallisesti. Kaada kirkas seos eri astiaan ja heitä pois kattilan pohjalle jäävä vaaleampi hera.