2-4 isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy
100 g parmesaanijuustoa
140 g ilmakuivattua kinkkua
1 maalaisleipä
öljy, suola, valkosipuli
Parmesaanikastike:
1 huoneenlämpöinen kananmuna
½ sitruunan mehu
1 tl Stockmann Delicatess Dijon-sinappia
ripaus suolaa
2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania
n. ½ dl maitoa

1. Aseta ilmakuivattu kinkku pellille ja paahda rapeaksi 200-asteisessa uunissa, n. 10 minuuttia.
2. Halkaise salaatti pituussuunnassa, älä poista kantaa jotta kerä pysyy kasassa. Sivele leikkuupinta öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä 4-5 minuuttia leikkuupinta alaspäin.
3. Leikkaa leivästä 1½ cm siivuja. Grillaa leipään hieno rapea pinta. Hiero pintaan valkosipulia, ripsuttele oliiviöljyä ja sormisuolaa. Leikkaa krutongeiksi.
4. Aseta grillattu salaatti lautaselle. Valuta salaatin päälle reilusti parmesaanikastiketta ja raastettua parmesaanijuustoa. Viimeistele krutongeilla ja murskatulla kinkulla.

Parmesaanikastike:
1. Riko kananmuna korkeaan, mielellään sauvasekoittimen omaan kulhoon.
2. Lisää sitruunanmehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy, jotta muna pysyy pohjassa.
3. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla ilman että nostat sauvasekoitinta. Kuin öljy alkaa emulgoitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.
4. Notkista kastike maidolla, jotta siitä tulee löysempää. Lisää hienoksi raastettu parmesaanijuusto. Tarkista suola. Kastike säilyy jääkaapissa 3 päivää.