Reseptit

Grillattu maissi kolmella tapaa

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä

4 maissia

  1. Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.
  2. Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.

Meksikolainen maissi
4 grillattua maissia
2 rkl tacomausteseosta
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 dl täysmajoneesia
2 tl sriracha-chilikastiketta
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 dl raastettua vintagecheddaria
1 limetin mehu ja kuoriraaste

Vaahterasiirappi-pekonimaissi
4 grillattua maissia
8 viipaletta pekonia
2 rkl vaahterasiirappia
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl täysmajoneesia

Paistamiseen öljyä

Yrtti-kaprismaissi
4 grillattua maissia
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl kirkastettua voita

1dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl pieniä kapriksia

Paistamiseen öljyä

 

Meksikolainen maissi
1. Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.

Vaahterasiirappi-pekonimaissi
1. Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.
2. Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.

Yrtti-kaprismaissi
1. Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.
2. Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.