Reseptit

Grillattu kirjolohi ja hunaja-sinappikastike

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.

600 g kirjolohifileetä
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
Maustekastike
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
2 tl soijaa

1. Tee maustekastike. Sekoita öljy, sinappi, hunaja, sitruunamehu ja soija keskenään.
2. Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai pannulla öljyssä, n. 2-5 minuuttia per puoli. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Kala on sopivan kypsyistä, kun mittari osoittaa 42 astetta.
3. Laita kalat tarjoiluastiaan ja kaada päälle mausteseos. Anna maustua n. 5 minuuttia.