Reseptit

Gochujangilla maustettu possunfilee

  • 4 hengelle
  • n. 3 h

Korealainen gochujang-chilitahna valmistetaan käymällä. Se on hieman makea ja aavistuksen tahmainen, eli täydellinen grilliherkkujen kaveriksi. Gochujangista povataan suurta trendiherkkua Amerikassa.

1 possun sisäfilee
sormisuolaa, muutama kierros valkopippuria myllystä
Gochujang-marinadi
4 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala inkivääriä
¾ dl gochujangia eli korealaista chilitahnaa
1 dl miriniä
3 rkl rypsiöljyä

1. Laita kuoritut valkosipulit ja kuorittu inkivääri tehosekoittimeen. Lisää muut aineet. Aja tasaiseksi tahnaksi.
2. Mausta liha ensin suolalla ja pippurilla. Laita liha mausteseokseen ja anna marinoitua viileässä noin 2 tuntia.
3. Ota liha vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa.
4. Grillaa tasaisesti käännellen noin 15 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 72 astetta. Kääri liha folioon ja anna tasaantua noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.