Reseptit

Flank steak & chimichurri

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Flank steak
1 flank steak
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Chimichurri
1 valkosipulinkynsi
2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
n. ¾ dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
1/4 tl rouhittua chiliä myllystä
1 tl (sormi)suolaa
1/2 tl sokeria
¼ tl mustapippuria myllystä

 

Flank Steak:

1. Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
3. Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita.
Tarjoa chimichurrin kanssa.

Chimichurri:

1. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.