Reseptit

Entrecote kermakastikkeella ja salaatilla

  • 2 hengelle

2 entrecôte pihviä

3 valkosipulin kynttä, kuorittuna

2 oksaa rosmariinia

voita ja öljyä paistamiseen

mustapippuria ja suolaa

 

Konjakkikermakastike:

n. 4 cl konjakkia

1 dl Salakis Herbes de Provence

1 dl Creme Fraichea

viherpippuria

(suolaa)

 

Vihreä salaatti vinegretillä:

1 keräsalaatti

1/4 dl omenaviinietikkaa

1/5 dl oliiviöljyä

1 rkl dijonsinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Entrecote:

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariininoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

Konjakkikermakastike:

Kaada pihvien päälle paistinpannuun ensin konjakki, ja lämmitä miedolla lämmöllä, samalla raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin.

Vihreä salaatti vinegretillä:

Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet, paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.