2 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1,5 dl pankojauhoja
800g ruodottomia kalafileitä, esim. Nieriä, siikaa tai kuhaa
½ tl sormisuolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
Kastike
2 dl ranskankermaa (kumpaa, jugurtti vai ranskanskerma)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
¼ tl sormisuolaa
1 tl roseepippuria murskattuna
Paistamiseen: rypsiöljyä
- Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.
- Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
- Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
- Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.
- Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.