Reseptit

De luxe-kalapuikot

  • 4 hengelle

Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa

2    kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

1,5 dl pankojauhoja

800g ruodottomia kalafileitä, esim. Nieriä, siikaa tai kuhaa

½ tl sormisuolaa

muutama kierros valkopippuria myllystä

Kastike

2 dl ranskankermaa (kumpaa, jugurtti vai ranskanskerma)

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

1 rkl sitruunamehua

¼ tl sormisuolaa

1 tl roseepippuria murskattuna

Paistamiseen: rypsiöljyä

  1. Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.
  3. Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
  4. Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
  5. Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.
  6. Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.