Havaijilainen poke-kastike
4 annosta 10 min
1 kevätsipuli
1 tl raastettua inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 tl Sriracha-chilikastiketta
2 tl seesaminsiemeniä

Pekonimajoneesi

4 annosta
1/2 pkt (n. 85 g) pekonia
n. 1 dl täysmajoneesia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Salsa verde
4 annosta
2 pientä valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
3 sardellifileetä
1 rkl kapriksia
2 tl dijoninsinappia
2 rkl sitruunanmehua
muutama kierros mustapippuria myllystä
n. 1 dl oliiviöljyä

Havaijilainen poke-kastike

1. Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.

Pekonimajoneesi


1. Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin.

Salsa verde

1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.