Vinkit ja ohjeet  — 15.12.2016

Valmista herkulliset pikkujoulutarjoilut kokkaamatta juuri lainkaan

Moni kokee joulun alla turhaan paineita pikkujoulujen tai illanistujaisten järjestelystä, sillä näyttävät tarjoilut onnistuvat myös pienellä vaivalla.

Valmista näyttävä mutta rento glögijuhla ystäville tarjoamalla pirskahtelevaa glögiboolia ja kokoamalla tarjottavat ruokalajit Stockmannin Herkun monipuolisesta valikoimasta. Tarjottavissa maistuvat aidot maut: kokkien huolella maustama skagenröra, pietarsaarelaisen mummon leipomat piparit ja käsin valmistetut herkkusuklaat. Sinun tehtäväksesi jää vain kutsua ystävät koolle, nostaa tarjottavat esille ja viettää aikaa yhdessä nautiskellen.

Vaalea glögibooli on hetkessä valmistuva, tyylikäs juhlajuoma.

Sekoita maljassa 3 dl vaaleaa glögitiivistettä, 2 pullollista puolikuivaa kuohuviiniä ja 0,5 litraa suodattamatonta omenamehua. Lisää joukkoon muutama ohut omenaviipale. Viilennä booli kauniilla omenamehusta valmistetuilla jääpaloilla, joiden sisään on pilkottu appelsiinia ja tähtianista.

Parasta illanistujaisissa on napostelu seurustelun lomassa. Valmista pieniä ja maukkaita suupaloja nostamalla salaatinlehdelle Herkun kokkien valmistamia salaatteja, kuten skagenröraa ja waldorfinsalaattia.

Vaihda perinteiset cocktailtikut näyttävämpiin rosmariininoksiin! Sujauta oksaan esimerkiksi manchego-juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja pehmeitä taateleita tai kokeile puolikovan vuohenjuuston ja persimonin maukasta liittoa. Herkun juustotiskin avulias ja ammattitaitoinen henkilökunta antaa mielellään lisää makuparivinkkejä.

Gunilla Sjöberg on Herkun oma piparkakkutaituri. Hän valmistaa pipareita miehensä kanssa Sjöbergin leipomossa Pietarsaaressa. Sjöbergin käsintehdyissä pipareissa maistuu oikea voi, eikä niissä käytetä lisäaineita. Gunillan mukaan piparit ovat parhaimmillaan sellaisenaan tai esimerkiksi sinihomejuuston kanssa tarjoiltuna. Kokeile yhdistelmään myös mustikkahilloa! Mieleenpainuvan tarjoiluvinkin Gunilla on saanut Ruotsissa asuvalta ystävältään. Siinä piparkakun päälle laitetaan vispattua sokeritonta kermaa ja pala silliä. Tätä makuyhdistelmää Gunilla ei tosin ole rohjennut vielä kokeilla.

Näyttävä kranssisalaatti on helppo koota salaattisekoituksesta ja Meals-tiskin marinoiduista kasviksista. Tuorejuustotäytteiset paprikat ovat kuin pieniä tonttulakkeja! Päästä mielikuvitus valloilleen ja asettele salaatti ja tapakset suurelle vadille joulukranssin muotoon. Viimeistele salaatti nostamalla keskelle yrteillä maustettu öljy.

Helsingin keskustan Herkussa palveleva suklaapuoti pursuaa toinen toistaan kauniimpia konvehteja, joista voit yhdistellä mieleisesi jälkkärivalikoiman. Tyylikkäästä pakkauksesta kielen mennessään vievät suklaat sopii tarjota juhlaväelle ilman sen kummempaa esillepanoa. Kaikkien tavaratalojen Herkuissa on myös makeispuoti, joista löytyy ihania valmiita suklaarasioita juhlapöydän tarjoiluihin.