Herkkutarinat  — 12.12.2017

3 vinkkiä, joilla joulu onnistuu varmasti

Haluatko hääriä jouluvalmisteluissa, mutta vain sopivasti? Kokosimme vinkit, joiden avulla sekä jouluvalmistelut että joulusta nauttiminen onnistuvat.

Keskitä voimasi

Tee etukäteen lista ruokalajeista, jotka ovat sinulle joulussa tärkeimpiä. Jos joulusi on aina kruunannut isoäidin reseptillä tehty perunalaatikko, valmista laatikko rakkaudella tänäkin jouluna. Jos kinkku on juhlasi kohokohta, valitse tuorekinkku Herkun lihatiskiltä ja nautiskele, kun lämpömittarin lukema hitaasti kohoaa.

Tärkeintä on, että päätät etukäteen, mihin ruokalajeihin paneudut. Kaiken muun voit hyvällä omallatunnolla hankkia valmiina tai puolivalmiina Stockmannin tiskeiltä.

Osta valmiina

Kun olet valinnut ruokalajit, jotka valmistat itse ja joiden valmistamisesta nautit, on helppo hankkia muut ruuat valmiina.

Esimerkiksi Stockmann Herkun Meals-keittiön joululaatikot on tehty Herkun omalla reseptillä. Imelletyn perunalaatikon sekä porkkana-, lanttu- ja bataatti-perunalaatikot saa sekä perinteisinä että täysin vegaanisina luomulaatikoina. Parasta on, että Mealsin palvelutiskillä voit valita kuinka paljon mitäkin laatikkoa haluat. Kiireisiä varten kaikki laatikot on pakattu myös valmiisiin, 600 ja 700 gramman pakkauksiin.

Kalatiskimme valmistaa jouluksi valtavan määrän erilaisia herkullisia jouluruokia. Jos kalojen kanssa askartelu ei ole suosikkipuuhaasi, valitse tiskistä juuri sopivat määrät käsinkuorituista katkaravuista tehtyä Skagenröraa, kylmäsavulohitartaria, savulohimoussea, sillejä, silakoita ja savustettuja kaloja. Sinun tehtäväksesi jää perunaveden kiehauttaminen ja tarjoilu.

Oikaise, kun tilaisuus tulee

Vaikka olisit päättänyt, että pipareiden leipominen itse tehdystä piparitaikinasta kruunaa joulusi, muista myös joustaa. Stockmann Herkun Meals-tiskillä odottaa joulun parhaiten varjeltu salaisuus: Mealsin herkkukeittiössä aidosta voista leivottu tuore piparkakkutaikina, josta syntyy taivaallisen rapeita ja ilmavia piparkakkuja. Me lupaamme, ettemme hiiskahda kenellekään.